تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
امید پژوهش
سالار و
آدرس
omidstar.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
تراز لیزری !
برای خیلی از ما پیش آمده بخواهیم شیئی را بروی دیوار آویزان کنیم، ساعت، قاب عکس، تابلو و … اما مشکل همیشگی صاف بودن و یا هم ردیف بودن آنها است. اما بوسیله این ایده می توانیم این مشکل همیشگی را برای همیشه حل کنیم.
این وسیله در واقع یک تراز لیزری است که با کمک مکنده ای که در پشت آن تعبیه شده بروی دیوار می چسبد و بوسیله نور لیزر کمک می کند تا خط تراز را در جهت عمودی و افقی پیدا کنیم.
قسمت داخلی این ایده به صورتی طراحی شده است که در دستگاه در هر زاویه ای که بروی دیوار قرار بگیرد خود را با خط افق هماهنگ کند و خطوط را به درستی نشان دهد. این ایده خصوصا برای تابلو هایی که به صورت چند تکه و مجموعه هستند بسیار کاربردی است تا بتوانیم فاصله ها را به درستی رعایت کنیم.
طراح این ایده Royce Zhang نام دارد.
اگر فقط یک بار به پارکینگ های بزرگ یا طبقاتی رفته باشید مشاهده کردید که برای پیدا کردن جای پارک باید کلی درون پارکینگ دور بزنید تا جای پارک پیدا کنید ، موقع برگشت هم پیدا کردن جای ماشین کمی دشوار است خصوصا اگر حافظه یاری نکند. اما اگر هنگام ورود به پارکینگ بدانیم که کجا باید پارک کنیم بهتر نیست ؟
در این ایده هنگام ورود به پارکینگ جای پارک شما توسط سیستم مشخص می شود و بروی کارت پارک شما چاپ می گردد ، در واقع یک پلان و نقشه کوچک که در آن جای پارک شما هم مشخص شده به شما تحویل می شود.
این سیستم از طریق دوربین ها و سنسورهایی که در محوطه پارکینگ نصب شده است به صورت اتوماتیک نزدیک ترین جای پارک خالی را برای شما در نظر می گیرد. البته با این ایده و دوربین های پارکینگ می توانیم امکانی را فراهم بیاوریم که افراد از طریق اینترنت هم بتوانند ماشین خود را مشاهده کنند و از آن خبر بگیرند.
این ایده توسط Shih Chang-Chi, Huang Shao-Heng و Wang Shou-Yu طراحی شده است.
تولید برق ساختمان با پنجرههای خورشیدی!
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه "فلیندر" ساخت پنجرههای هوشمند را مورد بررسی قرار داده و اخیرا موفق به تولید پنجرههایی با قدرت تولید انرژی الکتریسیته با استفاده از نور خورشید شدند. برای رسیدن به این هدف، یک دانشجوی دکتری به نام "مارک بیست" با استفاده از نانولولههای کربنی پیل خورشیدی جدیدی تولید کرده است.
برخلاف نمونههای مبتنی بر سیلیکون، نانولولههای کربنی ارزان بوده و قادرند با کارایی بیشتری انرژی تولید کنند. "بیست" میگوید: نیروی خورشیدی یکی از گرانقیمتترین منابع تجدیدپذیر انرژی است.
پیلهای خورشیدی سیلیکونی که امروزه استفاده میشوند، بسیار گرانقیمت بوده و برای خالصسازی آنها باید انرژی زیادی صرف کرد.
بازدهی پیلهای خورشیدی سیلیکونی تقریبا 10 درصد است که اگر با این کارایی کار کنند، 15 سال طول میکشد تا انرژی صرف شده برای تولید آنها جبران شود، زیرا برای تولید این پیلها از سوختهای فسیلی استفاده میشود.
"مارک بیست" میافزاید: نانولولههای کربنی شفاف هستند، به این معنا که میتوان آنها را مستقیما روی شیشه پنجرهها اسپری کرد بدون این که مانع از عبور نور خورشید شوند. علاوهبراین، نانولولههای کربنی انعطاف پذیرند، بنابراین میتوان آنها را روی مواد مختلف از قبیل پارچهها اضافه کرد. چنین فناوری برای کسانی که در حوزه تبلیغات فعال هستند، بسیار جذاب است.
"بیست" میگوید: هر چند مقدار انرژی که این پنجره خورشیدی تولید میکند، جوابگوی تمام انرژی مورد نیاز برای یک دفتر کار نیست، اما دارای مزایای مالی و زیست محیطی قابل توجهی است. در هر جایی که پنجره وجود داشته باشد، این پوشش قابل استفاده خواهد بود؛ از آن جایی که نصب پنجره و شیشه، با حضور یا عدم حضور این پوشش، قیمت یکسانی دارد، بنابراین استفاده از این سیستم مقرون بهصرفه است.
استفاده از این سیستم مانند این است که پنجرهها رنگ شود، در حالی که این رنگ زدن منجر به تولید الکتریسیته میشود، از آن جایی که بیشتر ساختمانهای اداری فاقد فضای کافی برای نصب پنلهای خورشیدی هستند، استفاده از این پنجرهها بسیار مفید است.
این فناوری شباهت زیادی به فرایند فتوسنتز دارد، فرایندی که در آن گیاهان از نور خورشید انرژی تولید میکنند. با این تفاوت که در این فناوری از نانولولههای کربنی برای تولید جریان الکتریسیته استفاده میشود. زمانی که نور به این پیل خورشیدی میتابد، الکترونها درون نانولولهها تولید شده و موجب کارکرد ادوات الکترونیکی میشوند. تاکنون از این سیستم یک نمونه آزمایشگاهی تولید شده است که در قدم بعد باید این پیل خورشیدی کربنی را در مقیاس صنعتی تولید کرد. اگر همه کارها روی برنامه انجام شود، میتوان انتظار داشت تا 10 سال آینده این فناوری به بازار برسد.
هواپیمای دوباله جدید کلیدی برای رسیدن به سرعت مافوق صوت
همه شما با سرعت صوت آشنایید سرعتی که دست یافتن به آن برای انسان معقول تر از سرعت نور است. مسافرت با سرعت بالا در زمینه تجاری مدت مدیدی است که در بازارهای هواپیمایی دنیا دیده نمی شد. از زمانی که شرکت Concord خدمات خود را در سال 2003 متوقف کرد دیگر ما شاهد سفرهایی با هواپیماهای پرسرعت ندیدیم تا این که 9 سال بعد یعنی سال 2012 با تحقیقات عده ای از محققان دانشگاه منجر به هواپیمایی ارزان تر، آرام تر، با مصرف سوخت کارآمدتر و همچنین سرعتی بیشتر از سرعت صوت ساخته شد تا بار دیگر چنین سفرهایی را به علاقه مندان هدیه کند.
یک تیم از MIT ( دانشگاه بین المللی ماساچوست) از 2 سال پیش به بررسی پرواز با دو بال در یک طرف پرداخته بود که در نهایت این ایده به ساخت یک هواپیمای دو باله نوین انجامید. مهم ترین قابلیت های این هواپیما عبارتند از: انحراف کمتر در مسیر نسبت به هواپیما های معمولی، مصرف سوخت بسیار کمتر که با نوع پرواز هواپیما رابطه مستقیم دارد و از همه مهتر تولید صدای کمتر. علاقه مندان به هواپیما حتما Concord سال 2002 را به یاد می آورند که هنگام پرواز در ارتفاعی متوسط شیشه ها در امان نمی گذاشت اما این هواپیما در همان فاصله هیچ اثری از صدای گوش خراش را بر جای نمی گذارد در حالی که با سرعتی معادل 420 متر بر ثانیه که چیزی برابر 1.4 مرتبه بیشتر از سرعت صوت حرکت می کند.
آدولف باسمن اولین طراح هواپیماهایی با دو بال در هر طرف پس از دیدن و امتحان این پرنده با حالتی حیرت زده زبان به تمجید از آن گشود. تیم سازنده این هواپیما برای طراحی از یک شبیه ساز خودکار استفاده کردند و الگو های آن را از 12 هواپیمای مهم با این ویژگی الهام گرفته است پس این هواپیما که هنوز نامی برای آن تعیین نشده است چکیده ای از بهترین انواع مدل های عصر خود است.
مشاهده اجسام از میان دیوار، چوب، پلاستیک و کاغذ با استفاده از موبایل
محققان دانشگاه دالاس موفق به طراحی یک تراشه تصویرساز شدهاند که میتواند تلفنهای همراه را به دستگاههایی با قابلیت مشاهده اجسام از میان دیوار، چوب، پلاستیک، کاغذ و … تبدیل کند.
این پژوهش به پیوند دو پیشرفت علمی پرداخته که یکی از آنها از یک محدوده بلااستفاده در طیف الکترومغناطیسی استفاده کرده و دیگری یک فناوری ریزتراشه جدید است. طیف الکترومغناطیسی به توصیف طول موجهای انرژی میپردازد. برای مثال میتوان به امواج رادیویی AM و FM یا ریزامواج مورد استفاده در تلفنهای همراه یا طول موج مادون قرمز که دستگاههای دید شب را امکانپذیر میسازند، اشاره کرد. اما باند طیف الکترومغناطیسی تراهرتز که در میان ریزموج و مادون قرمز قرار داشته، برای بسیاری از دستگاههای مصرفی قابل دسترسی نیست.
با استفاده از این رویکرد جدید، تصاویر جدید با سیگنالهای کاربردی در محدوده ترارتز بدون نیاز به استفاده از چندین لنز درون یک دستگاه ممکن خواهند شد. این شیوه میتواند اندازه و هزینه را تا حد زیادی کاهش دهد.
پیشرفت دیگری که این نتایج را برای دستگاههای مصرفی قابل اجرا میکند، نوعی فناوری است که برای ساخت ریزتراشه مورد استفاده است. تراشههای تولید شده با استفاده از فناوری "اکسید فلز نیمه رسانای تکمیلی (CMOS)"، پایه بسیاری از دستگاههای الکترونیکی مورد مصرف روزانه مانند رایانههای شخصی، تلفنهای همراه تلویزیونهای وضوح بالا و کنسولهای بازی را شکل میدهند.
به گفته محققان میتوان این تراشه را به همراه یک دریافتکننده در پشت یک تلفن همراه نصب کرده و آن را به یک اسکنر دیوار و دیگر اشیاء تبدیل کرد. به دلیل نگرانیهای موجود در مورد ورود به حریم خصوصی، این محققان بر روی کاربردها در محدوده مسافتی کمتر از چهار اینچ تمرکز دارند. از تراهرتز همچنین میتوان برای تصویربرداری و شناسایی تومورهای سرطانی، تشخیص بیماری از روی تنفس و نظارت بر مسمومیت هوا استفاده کرد. این پژوهشگران در مرحله بعدی به ساخت یک سیستم کاربردی تصویربرداری مبتنی بر سیستم تراهرتز CMOS خواهند پرداخت.
نمایشگر انعطافپذیر و نشکن AMOLED سامسونگ
سامسونگ قصد دارد AMOLED های تاشو و نشکن خود را تحت برند Youm به بازار عرضه کند. بنابراین از این پس خبرهای زیادی از Youm خواهید شنید. سامسونگ در تولید نمایشگرهای نشکن Youm از فیلم TFT استفاده کرده که موجب سبکتر و باریکتر شدن آنها نسبت به AMOLED های معمولی شده است. اگر مشاهده تکنولوژی به کار رفته در این نمایشگر برای شما جذاب است در ادامه مقاله با ما همراه شوید.
نمایشگرهای تاشوی سامسونگ اینبار برای خود اسم و رسمی پیدا کرده اند. از این پس میتوانید این نمایشگرها را Youm بنامید. کمپانی کره ای سامسونگ برای این برند، نشانه تجاری نیز ثبت کرده همچنین قسمتی از وب سایت خود را نیز به معرفی نمایشگر های Youm و تکنولوژی های WAMOLED، FAMOLE، PAMOLEDو TAMOLEDپرداخته است.
سامسونگ در وب سایت خود اعلام کرده: تفاوت OLED های شیشهای با OLED های نشکن، تنها در مواد به کار رفته در تولید آنهاست. ماده اصلی در تولید OLED های معمولی، TFT شیشه میباشد در حالیکه ماده به کار رفته در نوع نشکن آنها، فیلم TFT است. استفاده از فیلم TFT در AMOLED، باعث ایجاد نمایشگر باریک و سبکتری شده که قابل شکستن نیست.
در تصاویر زیر لایههای به کار رفته در نمایشگرهای Youm به خوبی نمایش داده شده اند.
اگر تفاوت این لایه ها را با لایه های به کار رفته در OLED شیشه ای و LCD نمی دانید، به تصویر زیر دقت کنید.
انتخاب یک نام برای محصول جدید سامسونگ به معنی نزدیک شدن این کمپانی به زمان عرضه محصول جدیدش است. اما اگر برای استفاده و مشاهده نمایشگر های انعطاف پذیر محصول عجله دارید بد نیست سری به E-Paper الجی بزنید چراکه قرار است در کمتر از یک ماه آینده وارد بازار اروپا شود.
ماده پلاستیکی جدید با قابلیت ترمیم خود
ماده پلاستیکی جدید کشف شده توسط انجمن شیمی ایلات متحده روز گذشته به عنوان اولین ماده نوع خود که توانایی نشان دادن آسیب مانند خونریزی واقعی از پوست و ترمیم آن را دارد به جهانیان معرفی شد.
پروفوسور مارک اوربان از دانشگاه می سی سی پی جنوبی درباره این ماده گفته: ” پلاستیک جدید ما سعی می کند به تقلید از طبیعت به هنگام گسستن ملکولها از خود سیگنال های آسیب دیده قرمز رنگ منتشر کند و سپس به هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، درجه حرارتی متفاوت و یا تغییرات PH خود را ترمیم سازد. “
پروفوسور اوربان در ادامه افزود که این ماده یک نوع پلیمر خاص است و مانند همه پلیمر ها از زنجیره های ملکلولی تشکیل شده است شما به هر میزانی که بین این زنجیره ها به هردلیلی فاصله ایجاد کنید آن منطقه رنگ قرمز را نشر می کند و هنگامی که برای یک مدت مناسب در معرض هر یک از شرایط بازگردانی که به آنها اشاره کردیم قرار گیرد خواهیم دید که به طور غیر قابل باوری زنجیره های ملکولی دوباره از طریق پیوند هایی با طول پیوند زیاد به هم متصل می شوند.
این کشف پروفوسور اوربان می تواند در آینده ای نه چندان دور کاربردهای مختلفی داشته باشد. برای مثال در انواع تلفن های هوشمند و یا تبلت ها به عنوان یک نشان گر زمان تعمیر مورد استفاده قرار گیرد و یا در مواردی مهمتر مانند گلگیر های خودرو ، قطعات هواپیما و حتی سلاح های میدان جنگ استفاده شود و به همین دلیل است که وزارت دفاع آمریکا در سدد تصویب بودجه ای سنگین برای ادامه دادن این پروژه در محدوده ی دفاعی بر آمده است.
سریع ترین دوچرخه الکتریکی به بازار آمد
دوچرخه های الکتریکی 2 سالی است که خود را به عنوان یک وسیله نقلیه جدید به دنیا معرفی کرده اند و همان طور که می دانید در کشور ما هم عده ی محدودی از افراد از این دوچرخه ها استفاده می کنند و دولت هم به دلیل اثر خوبی که این وسیله بر کاهش آلودگی هوا دارد از آن حمایت می کند اما شرکت EH Line به تازگی نسل جدیدی از این دوچرخه ها را رونمایی کرده است که به گفته مسئولان این شرکت دوچرخه های الکتریکی جدید در بین دیگر مدل ها همانند فراری هستند.
این مدل جدید از نظر طراحی، نحوه کنترل، بدنه و حتی قیمت بسیار به ماشین های اسپرت شباهت دارند. طراحی بدنه به زیباترین شکل و همین طور راحت ترین شکل ممکن انجام گرفته است به طوری که شما با نشستن بر روی آن احساس نشستن بر روی صندلی راحتی را خواهید داشت. جنس بدنه از نوعی آلیاژ آلومینیوم به نام monocoque است که دوچرخه را بسیار سبک تر از آن چه نشان می دهد ساخته است در ضمن این دوچرخه در هر رنگی قابل تصور است این دوچرخه که فراری دوچرخه ها لقب دارد می تواند با سرعتی بیش از 45 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. در ضمن دوچرخه جدید EH Line به شما این امکان را می دهد که هرگاه حس و حال ورزش داشتید و یا باتری موتور شارژ کافی نداشت از رکاب ها استفاده کنید و موتور را به حالت تعلیق درآورید و البته این که، E bike جدید می تواند مسافت های طولانی را در حداقل زمان ممکن بپیماید.
اما مهم ترین قابلیت این دوچرخه در موتور آن نهفته است. موتور EH Line جدید به هنگامی که شما پدال می زنید و یا در مسیر سرازیری قرار می گیرید خود به خود شارژ می شود که این خود هزینه های برق آن را نیز کاهش می دهد. اما صحبت از هزینه شد، قیمتی که از سوی کارخانه برای این دوچرخه الکتریکی اعلام شده است چیزی در حدود 11 میلیون تومان است و محصول هم اکنون در بازارهای بین المللی آماده فروش است.
تولید کاغذ ضد آب، ضد باکتری و مغناطیس
تحقیقات تیم انستیتوی تکنولوژی ایتالیا (IIT) درباره گسترش ویژگی های یک کاغذ که شامل داشتن خاصیت مغناطیسی، ضدآب بودن، داشتن خاصیت فلوروسنس و حتی ضد باکتری بودن آن است سرانجام نتیجه داد و این کاغذ برای اولین بار در جهان توسط تیم تخصصی IIT تولید شد.
نکته جالب درباره ی این کاغذ این است که بر خلاف ویژگی های منحصر به فرد بسیار خود اصلا ظاهری عجیب ندارد و مانند یک کاغذ معمولی می نمایاند و حتی تحت شرایطی خاص قابل استفاده در پرینتر شما نیز می باشد. هنوز اطلاعات کاملی درباره نحوه ساخت این کاغذ در دست نیست اما آن چه واضح است این است که در ساخت چنین کاغذی از نانوپارتیکل های یک نوع گیاه به همراه سلولوز چوب (مونومرز) استفاده شده است. نورد به کار رفته در ساخت این کاغذ می تواند برای ساخت پارچه هایی با خواص مشابه نیز استفاده شود.
خاصیت فیزیکی این کاغذ تحت تاثیر اضافه شدن اکسید آهن به ذرات پلیمری آن است و این درحالی است که اثر آنتی باکتریال آن به علت به کار رفتن نانوپارتیکل های نقره در درون آن است. دکتر روبرتو سینگالونی مدیر این پروژه گفت: این کاغذ در بسته بندی صنایع غذایی و همچنین ساخت اسکناس و مدیریت اسناد رسمی کاربرد فراوانی خواهد داشت پس حتما پاسخ زحمات بی دریغ تیم داده خواهد شد.
این کاغذ که قرار است با نام تجاری فوربس (Forbes) وارد بازار و صنعت بین المللی شود نمونه ای از نسل جدید نانوپلیمر هاست.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: علمی و تکنولوژی ، ،
برچسبها: